2021-08-10 08:03:58• hírek • Bede Emőke

A Mircea Eliade Általános Iskola is kivette a részét a költöztetési munkálatokból

Ahogyan arról nemrégiben beszámoltunk, a Szatmár Megyei Könyvtár munkaközössége már megkezdte a könyvek és egyéb kiadványok nagy odafigyelést igénylő csomagolását, ám e hatalmas feladatban a lakosság segítségére is számítanak.

"A könyvtár közösségi oldalán közzétett felhívás szerint augusztus 9. és 31. között nagy szeretettel várnak minden régi és új olvasót annak érdekében, hogy közösen, önkéntes alapon csökkentsék a kikölcsönözhető könyvek mennyiségét. A könyvtári belépőt természetesen továbbra is ingyenesen lehet kiváltani, a rendkívüli helyzetre való tekintettel pedig lehetővé vált, hogy egy személy egyszerre akár 10 kötetet is kikölcsönözzön, mi több, a könyvtár még azt követően sem számít fel késedelmi díjat, hogy lejár az a bizonyos 14 nap. A kezdeményezés elsődleges célja nem titkoltan az, hogy csökkentse a becsomagolásra, szállításra, majd kipakolásra váró kiadványok mennyiségét, ezzel némi tehertől megszabadítva az óriási feladat előtt álló személyzetet, ugyanakkor a hűséges könyvtárlátogatók talán örülnek is majd annak, hogy egyszerre több kötetet hazavihetnek, melyeket elegendő csak akkor visszajuttatni őket, ha az intézmény már berendezkedett az új épületben" - írtuk nemrégiben, de természetesen nem csak azokat várják nagy szeretettel, akik könyveket kölcsönöznének ki, hanem azokat is, akik akár napi 1-2 órát tudnának önkéntes alapon segíteni a csomagolásban.


A felhívás második részében a könyvtár azokhoz a cégekhez, kereskedelmi egységekhez, civil szervezetekhez, alapítványokhoz szólt, akik szponzori szerződés fejében támogatni tudnák az intézményt, hiszen nagy szükség van kartondobozokra, ragasztószalagokra, filctollakra, festés-mázoláshoz szükséges eszközökre, tisztítószerekre, szappanokra, takarítóeszközökre, és nem utolsó sorban teherautós szállításra is.


A Mircea Eliade Általános Iskola nem tétlenkedett


A könyvtár hétfői tájékoztatása szerint már a költözési kampány legelső napján több tucat szatmári lakos jelentkezett, hogy valamilyen formában segítse a folyamatot. Délután 15 óráig több mint 1.650 kölcsönzést regisztráltak, mely messze túlszárnyalja egy átlagos nap eredményeit, amikor is kb. 300 kikölcsönzést szoktak feljegyezni. Külön említésre méltó a szatmári Mircea Eliade Általános Iskola tanári- és diákközösségek hozzájárulása, sőt több szülő is beszállt a segítségbe, így volt olyan család is, aki nem csak 10, de akár 20-30 könyvet is magával vitt távozáskor.



A Szatmár Megyei Könyvtár gyűjteménye jelen pillanatban több mint 380 ezer kiadványt tartalmaz, melyek együttesen 8.000 folyómétert tesznek ki és több mint 191.000 kilogrammot nyomnak. Annak érdekében tehát, hogy az intézmény december 31-ig az utolsó kötettel is átköltözhessen új, immár végleges székhelyére, továbbra is számítanak a szatmáriak segítségére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: